ZAHRADY

Ukázková zahrada řekne víc, než deset knížek.

Můžete si ji prohlédnout, získat z ní nové zkušenosti,
prohlédnout si ji při akcích a vyzkoušet si ji v praxi na praktických kurzech.

ZAHRADY NAŠE I NAŠICH SPOLUPRACOVNÍKŮ A PŘÁTEL V REGIONU A MOŽNÁ I JINDE.

VODNÁŘSKÁ ZAHRADA RŮŽĎKA

Vodnářská zahrada byla zakládána v roce 2012 jako zahrada nového věku. Nejde o zázrak techniky a nových technologií, ale o uplatnění zdravého rozumu, vnímání, pochopení a aplikace přírodních vzorů a principů permakulturního designu. Tak, jak svobodně roste a plodí zdravá příroda, stejně funguje i přírodní a permakulturní zahrada. byla založena především na pozorování a pochopení místních podmínek. Vodnářská zahrada měla původně dvě části.

První z nich je přírodní permakulturní zahrada situovaná kolem domu, která má charakter přirozené přirozené estetiky a užitkovosti. Později byla nazvána Línou zahradou a stala se prostorem pro kurzy a inspirací pro knihu. Je na ní zázemí pro letní bydlení, bylinková mandala, prostor setkání, zvýšené záhony pro pěstování, kompost, lesní zahrada, několik jezírek, kráterová zahrada, křidlicová zídka, ohniště, brány a umělecké prvky… V původním domě jsou dva byty, kancelář, dřevodílna a výtvarný ateliér. Dům byl zrekonstruován ze staré pekárny a bude využíván členy zahradní komunity pro pracovní účely.

Druhá část zahrady vznikla na místě špičky dřívějšího sesuvu půdy a dvacet let byla divočinou. Na této zahradě byl amfiteátr pro kulturní akce, který vznikl na místě spadlého domu. Tato zahrada byla srdcem pro festivalu Na Sesuvu, které jsme pořádaly od roku 2017 do covidu. Díky své divokosti se tento kout pozemku hodně změnil, postavily jsme na něj náš Tiny house a zahrada dostává úplně nový charakter (dále Dračí zahrada)

Buďme v kontaktu!

Novinky přes e-mail