Více o lidech v týmu …

Dpd. MILAN SUCHÁNEK

Jsem předseda z.s. Permanet, permakulturní hospodář, designér a lektor, výtvarník, sochař, divadelník, literát, muzikant, umělecký truhlář, vynálezce, recyklátor…
Narodil jsem se v Brně v roce 1956. Vyučil jsem se v oboru výstavář, vystřídal jsem mnoho různorodých zaměstnání v dělnických profesích i na postech manažerských, naposledy jako produkční divadla Husa na provázku, kde jsem si vyzkoušel i profesionální hraní. Divadlo jsem dlouhá léta provozoval i ochotnicky v brněnském Salesiánském středisku mládeže.
PERMAKULTURA, PROFESE, ZÁJMY:
– v roce 1998 jsem absolvoval permakulturní designérský kurz u Karola Končka
– v roce 2000 jsem získal titul Diplomovaný permakulturní designér
– spolupracuji s M.A.S. Střední Vsetínsko – masstrednivsetinsko.cz
– jsem zakladatelem design studia – vodnarskyatelier.cz
– zapojil jsem se do aktivit místního evangelického sboru (pěvecký sbor) ruzdkasbor.cz

Dpd. ALENA SUCHÁNKOVÁ

Jsem místopředsedkyně Permanetu, permakulturní zahradnice, lektorka, designérka a spisovatelka…
Vyrůstala jsem v Brně, pod vlivem dědečkovy lesní zahrady. Vystudovala jsem zahradnictví a vychovala dvě dcery. Pracovala jsem jako projektová manažerka pilotního sociálního projektu na Masarykově univerzitě. Kromě permakultury se věnuji také literární tvorbě, textilnímu výtvarnictví a hudbě.
PERMAKULTURA, PROFESE, PUBLIKACE:
– jsem žákyně Karola Končka ( Úplný kurz permakulturního designu 1998, Brno)
– DPD (diplomovaná permakulturní designérka) 2000, Revúca, SK
– Učitelský kurz – Tony Andersen, George Sobol, Patsy Garrard 2001, Sečovce, SK
– od roku 2002 učím kurzy permakultury a permakulturního designu a navrhuji zahrady
– Lektorský kurz ICN Praha 2004 – učitelé Olga Medlíková, Aleš Bednařík
– autorka publikací Přírodní zahrada, Pohádka nebo skutečnost – LETS, 2004, Brno
– Kurz Na Zemi, Kritické myšlení a globální témata pro učitele a lektory, 2012, Brno
– spoluzakladatelka Akademie permakultury, příznivkyně http://permateachers.eu/, 2014
– autorka a vydavatelka knihy Líná zahrada, 2019 Růžďka

DOMINIKA NÁVRATOVÁ (rozená SUCHÁNKOVÁ)

Jsem jednatelkou Permanetu, věnovala jsem se účetnictví a podpoře rodičů v jejich záměru. Žiju s manželem blízko Brna. Permakulturu praktikuju na vlastní zahradě a vinici. Jsem divadelnice a spisovatelka.
PERMAKULTURA, PROFESE, ZÁJMY:
– dětská herečka divadlo Bedruňka 1996, Salesiánské středisko mládeže Brno
– úplný kurz permakulturního designu, 2007 Rusava – vedoucí souboru a režisérka Happy Theater 2010, Salesiánské středisko mládeže Brno
– Střední škola uměleckomanažerská 2011, studium angličtiny 2012, Mendelova univerzita 2013
– učící se učitelka na Úvodním kurzu permakultury, 2014, Praha – kvalifikační studium pedagogických pracovníků-pedagogika volného času 2014,Brno
– copywriterka a spisovatelka – příběhy a pohádky pro děti, články sdílející zkušenosti s permakulturou, zahradou, ekologií, přírodou, bylinkami, léčitelstvím, chovatelstvím, divadlem


Ing. Bc. JAKUB KRŠKA

Jsem Ferda mravenec práce všeho druhu, pracuji se dřevem, stavím minidomky, pomáhám s údržbou domů i zahrad. K permakultuře jsem se dostal před deseti lety a je to láska na první pohled. Miluji zahradničení v jakékoli podobě. V PermaNetu mám funkci jednatele a provádím mimo jiné administraci projektu Valši sa učija.

Jsem absolvent Univerzity Palackého, fakulty tělesné kultury, katedry Rekreologie v oboru Pedagog volného času. Nějaký čas jsem pracoval jako sociální pracovník v charitě v romském centru. Mám za sebou stovky programů s rizikovými skupinami dětí. Od roku 2002 pořádám kurzy pro různé skupiny, třídy, kolektivy, kde se velmi často řeší začlenění, šikana, komunikace mezi lidmi a celkové zlepšování klima v kolektivu.

Mgr. Lucie Tydlačková

Jsem na mateřské dovolené. V Permanetu pracuji jako lektorka dětských klubíků v rámci projektu MAS Střední Vsetínsko Valaši sa učijá.

Sociální práce v sociálně terapuetických dílnách a stacionářích s lidmi se zdravotním postižením, zkušenosti  a praxe se začleňováním lidí s mentálním a kombinovaným postižením do pracovního procesu, sociální práce a praxe s romskými dětmi,  komunitní činnosti a lektorství ve vyloučených lokalitách.


Mgr. Hana Perdochová

Jsem na mateřské dovolené. V Permanetu pracuji jako lektorka dětských klubíků v rámci projektu MAS Střední Vsetínsko Valaši sa učijá.

Vystudovala jsem lesnictví, pracovala jako hajná, později v Charitě jako sociální pracovnice se zaměřením na bezdomovce a drogově závislé.

Ing. Kateřina Opálková

Jsem na mateřské dovolené. V Permanetu pracuji jako lektorka dětských klubíků v rámci projektu MAS Střední Vsetínsko Valaši sa učijá.

Vystudovala jsem v Pardubicích chemii, po přesunu na Valašsko jsem spoluzakládala neziskovou organizaci Zelený kopeček a následně jsem pracovala v různých profesích pro obecní úřad v Růžďce. Mám děti v domácím vzdělávání.

Buďme v kontaktu!

Novinky přes e-mail