Naučit se

Přečtěte si naše knihy, prostudujte praktický videokurz, naučte se s námi permakulturní design, staňte se profesionálním permakulturním designérem nebo lektorem permakultury.

Permakultura se šíří kurzy, které jsou na celém světě podobné. Je to dobrodružství, zábava i praktický návod na změnu života.Zjistěte, jestli je PERMAKULTURA pro vás to „pravé ořechové“.

VÍCE O PERMAKULTURNÍM VZDĚLÁVÁNÍ…

Permakultura je se systém vzdělávání, vhodný pro dobu změn ve společnosti. Autory konceptu, který se stále vyvíjí, jsou Bill Mollison a David Holmgren. Permakultura je také pedagogika osvobození, učí lidi pracovat s informacemi, myslet , mluvit spolu a jednat. Vzdělávací koncept permakultury je jedním z měkkých a pomalých řešení, které jsme nemuseli vymýšlet. Jsme rádi za to, že jsme ho mohli převzít od našich učitelů a přijmout od nich podporu v našich začátcích. Proto ji rádi dáváme dál. Také se radujeme z evropského společenství permakulturních učitelů, které vzdělávací koncept permakultury udržuje aktuální a živý- www.permateachers.eu

JAK ZAČÍT

– Seznamte se s permakulturou hravou formou, prostřednictvím rodinné pohádkové knížky ZAHRADA ŠTĚSTÍ, ve které najdou potěšení i poučení děti i dospěli. Koupit ji můžete na www.permanet.cz/obchod. Její koupí podpoříte naučnou a zážitkovou stezku Skřítčín v Pralesní zahradě v Růžďce, která podle ní vznikla.

Knihu LÍNÁ ZAHRADA jsme pro vás napsali proto, aby vám pomohla proměnit pohled na vaši zahradu.. Zahrada se může stát prostorem, kde se budete bavit, trávit krásný čas s blízkými a užívat se radost z hojné úrody. Vyšla v nakladatelství Albatros média, ale už je vyprodaná. Najdete ji jen u nás, www.permanet.cz/obchod

– Videokurz LÍNÁ ZAHRADA jsme pro vás natočili a sestříhali jako jedinečnou praktickou kuchařkou zahradních prací v průběhu roku. Najdete v něm vše, od semínka až po úrodu. Je navždy váš. Jednotlivá témata, přehledně uspořádaná, si můžete kdykoliv pouštět znovu, když si je budete potřebovat připomenout. Objednat si ho můžete na www.permanet.cz/obchod.

V ročním kurzu ŠKOLA PERMAKULTURY se seznámíte s filosofií, principy a praktickým využitím permakultury a permakulturního designu v běžném životě, ale také s cyklem zahradních prací od podzimu do léta. Kurz bude probíhat vždy jednu sobotu v měsíci, má 72 hodin. Součástí bude trocha nezbytné teorie a na ni navazujícící zážitkové aktivity, ale hlavně hodně praxe, ve vznikající komunitní zahradě vedle učebny.

Teoretické lekce: 1) permakultura a dovednosti permakulturního designu, včetně zpracování výstupů a prezentace výsledného projektu, 2) tvorba půdy a péče o ni, znalost jedlých a okrasných rostlin, voda a způsoby jejího zachycení a využití v zahradě.

Navazující aktivity vám pomohou osvojit si zážitkovou formou teoretické poznatky spojené:

1) s permakulturním designem,

2) s týmovou prací,

3) s pozorováním, pochopením a využitím přírodních jevů.

V praktických lekcích:

1) se seznámíte se vším, co je potřeba pro pěstování rostlin

2) naučíte se pracovat s rostlinným materiálem od semínka po úrodu.

Kurz povede diplomovaná permakulturní designérka, profesionální zahradnice a lektorka s dvaceti sedmi léty praxe v permakultuře. Dalšími zkušenými členy týmu jsou lektoři s vlastními permakulturními pozemky, kteří navrhují a realizují zahrady.

Přihlásit se můžete na www.permanet.cz/ obchod

DÁLE PŘIPRAVUJEME:

– Profesní kurz PERMAKULTURNÍ DESIGNÉR
Čtyřdenní kurz
připravuje začínající permakulturní profesionály nebo umožňuje rozvoj profesních dovedností zkušenějším. Lekce kurzu učí práci s klientem,, dovednosti kreslení plánku a sestavení zprávy, ekonomiku, formu podnikání i profesní prezentaci. Vyzkoušíte si návrh designu a získáte podporu pro svoji práci. Kurz učí lektoři s více než dvacetiletou praxí.

– Profesní kurz LEKTOR PERMAKULTURY
Čtyřdenní kurz
je veden formou pedagogiky osvobození, učí účastníky specifickým formám a metodám permakulturního vzdělávání, sdílení znalosti a dovednosti, které budou využívat při tvorbě a výuce permakulturních nebo speciálních kurzů. Je vhodný i jako vzdělání pro ty, kteří se chtějí věnovat lektorské práci na podobná témata.

Tyto kurzy je možné uspořádat, pokud se naplní dostatečný počet účastníků. Jestli máte zájem stát se permakulturními profesionály, budeme vás včas informovat o termínech.

Dejte nám vědět na info-permanet@seznam.cz.

CO ZROVNA NENÍ V NABÍDCE, ALE MŮŽE BÝT U VÁS…

Kurz DESIGN LÍNÉ ZAHRADY ( pobytový kurz od pátku do neděle, učíme mimo vegetační sezónu)

Kurz POKROČILÝ PERMAKULTURNÍ DESIGN (APD)

Čtyřdenní kurz pro absolventy permakulturních kurzů. Zabývá se řešením problému klienta, pracuje se ve skupině. Pokud máte zájem o posun vaší zahrady, můžeme učit u vás. Je potřeba zajistit ubytování a stravování pro lektory a účastníky.

Kontaktujte nás na info-permanet@seznam.cz nebo na 6044046, Milan Suchánek

A DALŠÍ KURZY NA MÍRU

– Jednodenní kurzy na praktická témata – jezírko, kořenová čistička, ekologické toalety, školní zahrada. Učíme pro organizace.

Kurzy líného zahradničení pro specifické skupiny- senioři, vozíčkáři, učitelé, firmy Učíme pro organizace.

Máte-li specifické požadavky, kontaktujte na info-permanet@seznam.cz nebo na 6044046, Milan Suchánek



PŘEČTĚTE SI…

…v kalendáři o nadcházejících akcích




Buďme v kontaktu!

Novinky přes e-mail