Realizovat

PROFESIONÁLNÍ PERMAKULTURNÍ DESIGN

Tým zkušených permakulturních designerů vám nabízí vytvoření kompletního permakulturního designu podle vašich požadavků a s ohledem na konkrétní podmínky daného místa. Samozřejmostí je provázání jednotlivých prvků do funkčního systému a důsledné využívání principů permakulturního designu.

 

V DESIGNU KOMBINUJEME PODLE POTŘEBY PRINCIPY

  1. jejího zakladatele Billa Mollisona, které jsou spíše technologické a environmentální
  2. spoluzakladatele a pokračovatele Davida Holmgrena, která vystihují spíš ekonomická a sociální kritéria permakulturního designu v hospodářství, ve společenství nebo v organizaci

 

POTŘEBUJETE NAVRHNOUT A REALIZOVAT DESIGN POZEMKU?

Kontaktujete nás a domluvíme si první schůzku. Probereme vaši představu, podíváme se na místo realizace, zjistíme vaše možnosti. Cenu za design vypočítáme podle záměru, velikosti pozemku a náročnosti zpracování. Sepíšeme spolu smlouvu, domluvíme si časový plán a termín dalších schůzek. Po úhradě zálohy je design zahájen. Na dalších návštěvách zpracováváme podklady a analýzy k designu a dolaďujeme zadání. Pak navrhneme rámcový design, společně ho odsouhlasíme, případně dohodneme změny. Konečná podoba designu vzniká rok, obsahuje základní plán pozemku, písemnou zprávu a zpravidla dva dílčí plánky struktur (jezírko, zahrádka pro kuchyň, zvířetník…)
Podrobnější informace a kalkulace cen naleznete dále ZDE.

NAŠE NABÍDKA:

  • design malých zahrad v městské nebo vesnické zástavbě
  • design produkčních zahrad
  • design zahrad pro seniory
  • design zahrad pro vozíčkáře
  • design malých a středních produkčních farem
  • sociální design pro jednotlivce, komunity, neziskové organizace, firmy…

 

binary comment
ICM Petrovice u Karviné

DESIGN ZAHRAD PRO SENIORY A VOZÍČKÁŘE:

Senioři a vozíčkáři mohou mít své zahrady tak, jak kdokoliv jiný. Potřebují k tomu svoje specifické podmínky.

Malé intenzivní systémy, které plně vyhovují jejich omezené hybnosti.

Navrhujeme tyto zahrady s velkou pozorností na specifické potřeby klienta.

Rozumíme vám i zahradám a maximálně vycházíme vstříc obojímu.

SENIOR ZAHRADA

Senioři zvládají běžné zahradní práce. Většinou k tomu potřebují víc času. Práci si rozdělí na víc etap a mezi nimi víc odpočívají. Proto nejdůležitějším prvkem v senior zahradě je lavečka nebo altán s výhledem na zahradu otočený tak, aby se mohli kochat tou nádherou.

Velkým problémem seniorů bývá v pozdním věku omezená hybnost a to hlavně ohýbání a přenášení těžkých věcí. Pro senior zahradu se výborně hodí vyvýšené záhony, sezoní zdroj zálivkové vody v takové výšce, aby zálivka nebyla fyzicky náročná, menší konev, která sníží váhu vody a dobrý vozík nebo upravená kolečka na přepravu těžších věcí, jako jsou třeba pytle s zahradním substrátem nebo cestou zpátky ze zahrady domů hojná úroda cuket nebo dýní.

Důležité je mít všechno po ruce a tak šetřit kroky.

Design senior zahrady vychází z individuální potřeby a fyzických schopností seniorů s výhledem na další léta, aby zvládali zahradní práce i v pozdním věku, aby je práce nevyčerpávala a přinášela jim radost.

ZAHRADA PRO VOZÍČKÁŘE

Zahrada pro vozíčkáře má několik zásadních faktorů. Jednak musí plně vyhovět pohybu vozíku, pěstební plochy a obslužnost musí být umístěny v odpovídající výšce, prostor zahrady by měl být menší, aby byla dobře obslužná a hlavně podklad zahrady by měl být takový, aby se na něm vozík dobře pohyboval i při manévrování na malé ploše a byl trvanlivý.

Vozíčkář potřebuje mít všechno po ruce. Nářadí, zeminu, zálivkovou vodu i kompost. Samotný vozík může mít kapsy jak na nářadí, tak i na sklizenou úrodu. Na vyvýšené pracovní ploše může sklizené ploše i očistit a domů odvážet již hotové suroviny ke zpracování.

Pokud to plocha zahrady dovoluje, může být zahrada doplněna i o venkovní sezoní kuchyní.

Design vychází hlavně z individuálních potřeb vozíčkáře a může být dílčí a nebo komplexní.

UMĚLECKÉ ZAHRADY

Pro náročné klienty nabízíme design uměleckých zahrad. Tvorba originálů má tu výhodu, že nikdo jiný nebude mít stejnou zahradu, jako vy.

Dpd. Milan Suchánek 606 044 046 info-permanet@seznam.cz

Buďme v kontaktu!

Novinky přes e-mail